#sandtid

#sandtid

#sandtid

#sandtid er en såkalt Augmented Reality-sandkasse (eller AR-sandkasse om du vil) som vi laget sommeren/høsten 2019. Kort fortalt visualiserer sandkassen høydekurver, landskap og nedbørfelt automatisk etter hvordan du former terrenget/sanden. Dette gjør den ved hjelp av en datamaskin, sensor og prosjektor. Det er montert en sensor som måler høyden av sanden i sandkassen. Datamaskinen analyserer dette for å tegne høydekurvene og finne riktige farger til landskapet. Dette blir visualisert gjennom en prosjektor som viser bildet ned på sanden.

Et bilde sier mer enn tusen ord. Vi er veldig enig – så her har du en video som forklarer greia:
https://www.youtube.com/watch?v=CE1B7tdGCw0

Per i dag står #sandtid på biblioteket i Kirkenes sentrum. Hvis du ikke allerede har tatt turen innom der er dette noe du burde gjøre snarest! Det er vanskelig å forklare hvordan alt fungerer og henger sammen – det må oppleves!

Men, hvorfor..?

Hvorfor bygge en slik sandkasse spør du kanskje? «Hvorfor ikke?» spør vi da tilbake! Vi elsker og lever for morsomme, teknologiske prosjekter og utfordringer. Dette prosjektet har vi siklet etter i lang tid, og nå var det virkelig på tide at det ble realisert. Ved god hjelp fra sommerstudenten vår Ulrik Sundquist, som kickstartet prosjektet, fikk vi endelig laget vår egen AR-sandkasse. Vi er storfornøyde med jobben han gjorde sammen med oss – #sandtid hadde ikke blitt til uten han.

Nysgjerrig og vil vite mer?

Det er ikke vi som har funnet opp dette – det er flere andre som har gjort dette tidligere. Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil vite mer!

Ulrik blogget litt underveis mens han holdt på med vår sandkasse, som du kan lese mer om her:

Vi vil også utnytte anledningen til å takke Sør-Varanger Utvikling for støtte til forstudiet som sandkassen var en del av!

Bildegalleri