Lov og orden

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gir en oversikt over hvordan Gamnes & Bror AS (organisasjonsnummer: 919 932 961), heretter «G&B», samler inn og bruker personopplysninger.

Informasjon

Personvernerklæringen forklarer hvorfor og hvordan G&B samler inn personopplysninger om deg, hvordan denne informasjonen brukes, og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern i behandlingen av denne informasjonen.

Personvernerklæringen opplyser om dine rettigheter overfor oss og våre samarbeidspartnere. Du finner kontaktinformasjon dersom du har spørsmål om vår behandling av personopplysninger.

Personvernerklæringen oppdateres fortløpende og ble sist endret 29. november 2018.

Hvem vi er

Firmanavn: Gamnes & Bror AS

Organisasjonsnummer: NO 919 932 961 MVA

Kontakt: Pasvikveien 2, 9900 Kirkenes

Vår nettstedsadresse er: http://www.gamnes.no

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Vi behandler følgende personopplysninger om alle som bruker våre elektroniske kommunikasjonstjenester. Med elektroniske kommunikasjonstjenester menes nett-, mobil- og andre IP-tjenester (heretter omtalt som «Tjenester»).

Tilgjengelig informasjon om enheten din og internettkoblingen

Når du benytter Tjenestene samler vi inn informasjon om eksempelvis navn på produsent av datamaskinen, mobiletelefonen, eller smart-TV-en din, hvilket operativsystem enheten har, hvilken nettleserversjon som benyttes, samt informasjon om tilkoblingen til Tjenestene, som IP-adresse. Formålet med innsamlingen av denne informasjonen er å gi deg og andre brukere en bedre brukeropplevelse, og hindre misbruk av Tjenestene.

Behandlingsgrunnlaget for vår bruk av personopplysninger til dette formålet er berettiget interesse. Den berettigede interessen er å forbedre og videreutvikle Tjenestene til det beste for deg og andre brukere.

Analyse og statistikk

Vi analyserer bruken av og interaksjon med våre Tjenester. Analysen lages på bakgrunn av handlinger som utføres på din enhet.

Statistikken inkluderer eksempelvis hvilke sider eller nyhetssaker du har besøkt, når og hvor lenge disse besøkes og den geografiske posisjonen til enheten du bruker, dersom enheten er satt opp til å dele dette.

Statistikken anonymiseres slik at vi ikke klarer å koble informasjonen tilbake til enkeltpersoner.

Behandlingsgrunnlaget for vår bruk av personopplysninger til dette formålet er berettiget interesse. Den berettigede interessen er å forbedre og videreutvikle Tjenestene til det beste for deg og andre brukere.

Informasjonskapsler

Om du lurer på hvordan G&B benytter seg av informasjonskapsler, kan du lese mer om det i artikkelen Informasjonskapsler (cookies). Formålet med informasjonskapsler er å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Databehandlere og tredjeparter

For å kunne levere Tjenestene til deg, benytter G&B seg av flere eksterne tjenesteleverandører. Enkelte av disse er databehandlere som behandler personopplysninger på vegne av G&B, mens andre er tredjeparter som behandler personopplysninger på egne vegne.

Databehandlere

G&B benytter flere databehandlere som gir oss innsikt i publikums bruksmønstre og interaksjon med Tjenestene våre. Eksempler på slike databehandlere er Google Analytics og MonsterInsights.

Når databehandler behandler personopplysninger på vegne av G&B, er dette regulert i databehandleravtaler eller gjennom andre mekanismer som sørger for sikker behandling av dine personopplysninger.

Tredjepart

For å tilpasse og videreutvikle Tjenestene benytter G&B seg av tredjepartstjenester som for eksempel elementer fra Google og Facebook, hvor du som bruker kan ha en egen brukerkonto hos tredjepartstjenesten som er innebygget. G&B vil da blant annet kunne se samlet informasjon (inkludert alder, kjønn og sted), få statistikk over hvor mange som har vært på siden og sett innleggene, hvor mange som har respondert med klikk og reaksjoner, osv. Tredjepartstjenester som er tilgjengelig på våre Tjenester er underlagt tredjepartens personvernerklæring. Vi oppfordrer deg til å gjøre deg kjent med disse.

Dine rettigheter

Du kan utøve dine rettigheter ved å kontakte oss via kontaktinformasjonen nedenfor. Du har krav på svar uten ugrunnet opphold, og senest innen 30 dager.

Innsyn i egne opplysninger

Du kan be om innsyn i hvilke personopplysninger G&B behandler om deg ved å kontakte oss via kontaktinformasjonen nedenfor.

Sletting av personopplysninger

I enkelte situasjoner kan du be oss slette opplysninger om deg selv. Les mer om retten til sletting på Datatilsynets side.

Øvrige rettigheter

Dersom du mener at vi har registrert feil personopplysning om deg, du ønsker å motsette deg behandling av personopplysninger, eller du har opplevd noe du mener er et brudd på personvernregelverket, ber vi om at du kontakter oss via kontaktinformasjonen nedenfor.

Du kan begrense mengden av opplysninger som behandles gjennom å benytte deg av privatmodusinnstillinger på enheten din. Det vil for eksempel si at du kan blokkere informasjonskapsler i nettleseren din, eller forhindre at nettleseren logger nettlesingen din og at nettsteder du besøker sporer deg, ved å sette nettleseren i privat-modus. Kvaliteten på Tjenestene vil kunne bli påvirket av slike tiltak.

Kontaktinformasjon

Henvendelser rettes til Gamnes & Bror AS (G&B) (organisasjonsnummer: 919 932 961). For kontaktinformasjon, se Om oss.