#doormeter

Publisert av Vegard Gamnes den

#doormeter

Mange husker nok Kina-portalen som preget Kirkenes sentrum i fjor. I år ville vi lage noe nytt og spennende, og endte opp med installasjonen #doormeter!

#doormeter ble satt opp under Barents Spektakel 2020. Tanken bak installasjonen var i utgangspunktet å skape liv i sentrum – vi liker at det skjer litt i byen, og vil gjerne bidra på vår måte. Vi vurderte et termometer, et barometer, eller en hundremeter… Da vi så temaet for årets festival tenkte vi at her er det perfekt med et Doormeter: en offentlig «stemmedør», der alle kan se valget du tar! Tør du å ta et standpunkt når alle får vite hva det er..?

Årets prosjekt ble altså en «stemmedør» – en offentlig og synlig portal med to svar-alternativer, hvor alle kan se hva man stemmer på. Vi hang opp et spørsmål like ovenfor dørene, og så kunne man stemme ved å gå gjennom én av dørene. I tillegg til at alle i nærheten kunne se hva man stemte på, så ble også valget sendt og lagret på Internett. Disse resultatene ble oppdatert live på hjemmesiden vår, slik at man kunne følge med underveis på temperaturen i byen. Til sammen var det over 2.750 stemmer som ble levert i løpet av uken #doormeter var tilgjengelig – det syns vi er ganske kult!

doormeter

Spørsmålene varierte fra dag til dag, og i ettertid har vi følgende resultater:

Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på installasjonen, og det har vært veldig morsomt å lage den. Så takk til alle som har delt bilder av døra på sosiale medier og gitt oss hyggelige kommentarer! Og hvis du er interessert i å leie #doormeter til et arrangement, så er det bare å kontakte oss for informasjon!

Følg med for å se hva vi finner på til neste år.. #teaser

Bildegalleri

Kategorier: Nyheter